Durant el nostre voluntariat, hem tingut l’oportunitat d’adquirir diversos coneixements sobre la realitat que viuen dia a dia la majoria dels gats que es troben a Rubí. Alguns d’aquests serien:

ELS INCONVENIENTS DELS REFUGIS DE GATS

Gràcies al voluntariat ens hem adonat de les condicions bastant desafavorides si ho comparem amb els refugis de gossos, ja que des del principi, la coordinadora d’aquesta entitat ens va explicar les dificultats amb les que es trobaven, com per exemple, en el santuari de gats havien presentat com un grup de joves havien llençat pedres cap a la propietat privada, on residien els gats i encara estaven esperant a que la Generalitat els doni alguna solució.

En aquesta imatge podem apreciar com a causa de la pluja i al no tenir uns recursos millors, vam haver d’ajudar a col·locar un tendal que s’havia decidit posar per cubrir als gats de la pluja, però al no haver pogut fer-ho més ressistent, va cedir al vent.

EL MANTENIMENT DELS GATS

Un altre coneixement que hem après són les cures bàsiques perquè un gat es trobi bé i sa, com per exemple, netejar les caixes de sorra, saber cada quan cambiar la sorra, com alimentar els gats malalts i aconseguir que mengés. També hem après a mantenir el seu entorn net, i el més important, fer companyia a aquests animals.

A part de les cures que hem anomenat, un dels dies de voluntariat ens van demanar forrar unes casetes pels gats, pels dies de pluja.