Incidència

Els animals, encara que no tinguin la culpa de res, sempre seràn abandonats sense excusa. L’APS ha fet pensar que ells són innocents i que només busquen lloc per ser estimats.

Valoració Grupal

Hem après molt gràcies a la gent que dedica el seu temps i esforç per cuidar animals que realment ho necessiten. Els animals han fet canviar el nostre punt de vista i a posar-hi empatia. Els animals volen ser cuidats i estimats, no tirats al carrer i buscar qualselvol medi per sobreviure. No només hem après a posar-nos a la seva pell, sinó que també hem fet “casetes”, hem netejat… Per a tots, ha sigut una experiència bonica.

Valoració Individual

INÉS: Sempre m’han agradat els animals i per això he escollit aquest tema. Veure’n tants sense casa m’ha fet llàstima i voler cuidar més d’ells. Si pogués, els adoptaria a tots. M’ha fet pensar que tots els èssers vius tenen ànima i sentiments.

DÍDAC: Aquesta experiència ha canviat el meu punt de vista sobre qualsevol animal abandonat al carrer. Tota la feina que hi ha darrere d’una adopció, com s’han de distribuir per evitar malalties o conflictes, cada persona que treballa per cuidar dels animals, els diners que s’han d’invertir i el temps que es passa fent això. He après moltes coses que em serviran en un futur i he ajudat als altres mentres ho he fet.

CARLA YU: Aquesta ha sigut sens dubte una gran experiència. En un principi vaig decidir fer aquest voluntariat com a fan dels animals que sóc, a més de que pensava que seria una bona oportunitat de fer una experiència nova i diferent. Però a mesura de que vem continuar anant i fent totes les feines com a equip, em vaig adonar de tots els esforços i sacrificis que han de fer les cuidadores, ja sigui en una paradeta per recaptar diners o utilitzant els seus propis sous per comprar pinso i medicines, ja que és un voluntariat totalment altruista. Sempre he pensat que hi ha d’haver gent a tot arreu i que els animals també tenen drets i mereixen atenció i una vida digna.

ERIK: Aquesta experiència m’ha fet veure altres punts de vista sobre els animals abandonats. A mi sempre m’han agradat els animals i estar amb ells em relaxa, però mai havia viscut de prop l’abandonament d’un animal. Al veure tota la feina que hi ha darrere, per curar un gat, per curar els seus “traumes”, veure com de malament podia estar un animal i tot i així seguir viu. Són experiències que a la fi ens ajudaran en un futur, això si ho veiessin totes aquestes persones que han abandonat algún animal, segur que s’ho pensarien dues vegades abans de fer-ho. En conclusió, personalment ha estat una experiència molt bona per la part de veure tot el que comportava el tenir cura d’un gat i el de abandonar-lo.

DANI: Aquesta experiència ha sigut molt especial per a mi, i m’ha agradat molt. A mi sempre m’han agradat els animals, per això he escollit aquest APS. He vist com han de distribuir als animals per evitar malalties, com curen als animals, com tractar-los… També he après com funcionen les gàbies, quant de temps has d’estar esperant fins que l’animal, que està al carrer, entri a la gàbia per poder fer-li una revisió veterinària, etc. En conclusió, jo crec que tothom s’ho hauria de pensar dos vegades abans d’abandonar a un animal, haurien de pensar que si l’abandonen es quedarà al carrer sol, que li podria passar alguna cosa, almenys haurien de pensar que l’animal també té sentiments, haurien de pensar en el bé de l’animal, haurien de pensar en l’animal. Per últim, el més important és que l’animal té dret a tenir una vida i poder vivir-la i compartir-la, té dret a tenir una família, a ser feliç.

JIA: Tots aquests dies que he passat amb els animals i amb les persones m’han fet veure que res és com pensava, la dedicació de la gent que hi ha darrere d’una associació voluntaria es molta. Abans d’aquests dies no em considerava una gran fan dels animals, però amb tot això he sapigut apreciar la companyia d’un animal, encara que molt temps l’haguem dedicat a posar menjar, aigua, netejar gàbies etc, el carinyo de tots els animals ha arribat igual, i això es deu a que ells no sempre han tingut una casa o companyia i han necessitat ajuda.